İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları İç Denetim Listesi Yayınlandı

İnsan_Kaynakları_İc_Denetim_Listesi

4ekip tesadüfen bir araya gelmiş İnsan Kaynakları profesyonellerinden oluşmuş gönüllü bir oluşum. İnsan Kaynakları alanına değer katacak ve fark yaratacak kolektif projeleri hayata geçirirken, eğlenmeyi ve öğrenmeyi amaçlıyorlar. Yapı Kredi Bankası Bankacılık Akademisi Yetenek ve Liderlik Gelişim Yöneticisi Müge Arslan, İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı ve Konuşmacı Ahmet Eryılmaz, Mazars Denge İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Eronat ve Eğitmen& Danışman Cengiz Çatalkaya‘dan oluşan ekip, 21 insan kaynakları profesyoneliyle birlikte bir çalışmaya imza atmış ve bir İnsan Kaynakları İç Denetim Listesi hazırlayarak, sosyal medya üzerinden bu çalışmadan yararlanacak kişiler için paylaşımda bulunmuşlar.

Liste yayınlanır yayınlanmaz ilk iş, çıktısını alarak – evet geleneksel bir insanım- incelemeye başladım. Bilgi Yönetimi ve Raporlama, İnsan Kaynakları Stratejileri , İşveren Markası, Kurum Kültürü, Süreçlendirme, İnsan Kaynakları Prosedürleri, İşe Alım, Oryantasyon, Performans Değerlendirme, Yetenek Yönetimi, Eğitim ve Geliştirme, Özlük İşleri, Terfi& Tayin& Geçici Görevlendirme, İş Hukuku, İş Sağlığı Güvenliği, Endüstri İlişkileri, Ücret & Yan Haklar ve İşten Ayrılma ana başlıkları altında yapılandırma, sürdürme, raporlama ve denetim süreçleri için ‘evet& hayır’ cevapları vereceğiniz sorulardan oluşan bir iç denetim listesi oluşturulmuş. Emek büyük.

Bu liste hiçbir zaman önemini kaybetmez; Kişi, kuruluş fark etmeden herkese lazımdır.. En iyisi diye bir şey olmaz, ekledikçe gelişir; Hataları düzeltmeye değil, önlemeye yarar.. İster usta, ister acemi ol, herkes kullanabilir; İster eğitim amacıyla, ister yönetim amacıyla yararlanılabilir.. Bu bir kontrol listesidir 🙂demişler. Ben de seslerine ses vermek amacıyla naçizane eklentimi sizlerle paylaşmak istedim.

Denetim listesinin hangi maddelerinin, hangi organizasyonlarda kullanılacağı ile ilgili bir eklentiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Zira şirketlerdeki bazı süreçler gerçekten işlerin yapılış sürelerini uzatıyor ve daha da önemlisi boşuna zaman ve insan kaynağı harcanmasına neden olabiliyor. Denetim listesinin bir çok kalemi raporlamalardan oluşuyor ve bu raporların organizasyonun ihtiyaçlarının belirlenmediği ve İnsan Kaynakları süreçlerine katacağı değerin bilinmediği durumlarda, eskiden kalmış bir alışkanlıkla ‘ Ne kadar çok çalışıyoruz’un gösterilmesi için kullanılması ciddi bir iş yükü doğurabilir.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ahmet Eryılmaz Ağustos 29, 2015 at 2:00 pm

    Sizinki gibi incelemek ve anlamak, derlemek kadar emektir:)

    İleri versiyonlarını başka gönüllü ekiplerin yapmasından zevk duyarız. Kuruma özelleştirme de versiyon sayılır.

  • Leave a Reply