İş Hayatında Kadın

Hablemitoğlu Enstitüsü Açıldı

Sevgili hocam, canım, gülünce yüzünde güller açan Şengül Hablemitoğlu, sonunda bilgisini, birikimini, şen kahkahasını, akademik donanımını herkesle paylaşabileceği Hablemitoğlu Enstitüsü’nü kurdu. Aylardır merak içinde beklediğim açılış günü de geldi, çattı. Çok sevdiğiniz bir insanın hayalini el emeği, göz nuruyla gerçekleştirdiğini görmek ne büyük mutluluktur, bilir misiniz?

Şengül Hocam‘ı bilenler bilir; O Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde okuyan öğrencilerin sevgili Şengül Hocası, faili meçhul bir suikastte kaybettiğimiz akademisyen Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi, kendisi gibi ışıl ışıl, pırıl pırıl iki genç kadın olan Uyvar ve Kanije’nin annesi, Twitter kullanıcılarının yakın markaja aldıkları bir fenomen, aile ve evlilik danışmanlığı verdiği çiftlerin yol göstericisi ve daha bir çok şeydir.

Şengül_Hablemitoğlu_Bahar_Kümbetli

Hocam şimdi Ankara Bahçelievler’deki Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi‘nde, çocukluğunu geçirip, evlenerek ayrıldığı evde, Uğur Mumcu Lisesi’ne 3 sokak mesafede, yeni bir başlangıca imza attı. Onun sevincini paylaşmak isteyen dostları, akademisyenler ve gazeteciler de 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü Hablemitoğlu Enstitüsü’nün açılışında bir araya geldik. 52 numaralı apartmanın, 1 numaralı dairesinin her santimini kendi elleriyle dekore eden hocam, kendini gerçekleştiren bir bireyin neler yapabileceğini gösterir gibiydi. Enstitünün hizmet verdiği dairenin her köşesine kendisini yansıtmıştı.

Hablemitoğlu_Enstitüsü_1Hablemitoğlu Enstitüsü başta aile danışmanlığı olmak üzere özellikle evli ve evlenmeye hazırlanan çiftlere, çocuk sahibi ailelere ve ilişkilerini güçlendirmek isteyen bireylere yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri sunmayı amaçlıyor. ‘Sormak, anlamak, bilmek için yaşam boyu yaşamda ben de varım diyebilirsiniz’ mottosuyla yola çıkan Hocam, yardım ve rehberlik talebi ile kendilerine ulaşacak herkese destek vermeyi hedefliyor. Kurumsal, bireysel ve grup çalışmaları kapsamında ‘tematik seminerler/eğitimler’ düzenlemeyi planlayan Enstitü’de, Ekim ayından itibaren yayınlanacak programı yakından takip etmenizi öneririm. Şengül Hocam’ın aklından neler geçiyor, neler? İleride kitap, dergi gibi çeşitli yayınlara imza atmayı da düşünüyorlar. Enstitü pek tabii ki Şengül Hocam’ın akademik perspektifi üzerinde temellenen bir çalışma ve hizmet yapısına sahip olacak. Ancak Necip Hablemitoğlu için yapılacak çalışmaları da var güçleriyle destekleyecekler.

Çalışan, üreten, ürettikçe kazanan bir yapı hedefleyen Enstitü’nün, nihai hedefi bir Vakıf olmak. Bunun için de bir hibe ya da herhangi bir destek olmaksızın, emeklilik ikramiyesi ile kendisine uzunca bir tatil hediye etmek yerine, akademide geçirdiği 29 yılda, farklı yönetim kademelerinde yer alan, eski Dekan Hocam, Hablemitoğlu Enstitüsü‘nü kurmayı tercih etti. Hablemitoğlu paylaşmayı, çoğalmayı tercih etti. Yolu açık olsun. Her zaman arkandayız.

Hablemitoglu_Enstitüsü_2

Şengül Hocam’ı daha yakından tanımak için TEDX İstanbul konuşmasını dinlemek istemez misiniz? İstersiniz, istersiniz; Şengül Hablemitoğlu ‘Yapılamazlara inanmıyor!’

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply